Aangekomen door medicijngebruik na hartinfarct

Na mijn hartinfarct ben ik door de medicijnen erg aangekomen. Ik eet gezond en wandel driemaal daags met vier honden. Bestaat er een middel om af te vallen? Bijwerkingen van […]

Na mijn hartinfarct ben ik door de medicijnen erg aangekomen. Ik eet gezond en wandel driemaal daags met vier honden. Bestaat er een middel om af te vallen?

Bijwerkingen van medicijnen zijn altijd vervelend en hier dus helemaal als er sprake is van hartproblemen. Het overgewicht wordt dus in stand gehouden door de bijwerkingen van reguliere medicijnen. Logisch dat diëten dan niet veel uithalen als er een in stand houdende factor is. Ook geeft het volgen van diëten altijd een jojo effect voor het lichaam. Er is in de homeopathie niet één bepaald middel om af te slanken. Klassieke homeopathie is een geneeswijze en geen vorm van dieet. Maar wat wel gebeurt met een behandeling met behulp van klassieke homeopathie, is het lichaam zo veel mogelijk zelf weer goed laten werken in al zijn functies. Dus kan het zo zijn dat door die middelen in te zetten die passen bij u en uw specifieke problematiek, het lichaam zelf weer beter gaat functioneren, er daardoor misschien minder reguliere medicijnen nodig zijn, zodat het overgewicht daardoor ook afneemt. Het minderen/afbouwen zal dan in overleg moeten gaan met uw internist, die de medicijnen ook voorschrijft. Het is zeker alleszins de moeite waard om zo in een betere conditie te komen en het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn functioneren.