Berg bij baby’s

Berg is een huidaandoening die niet besmettelijk is. Berg komt erg veel voor bij baby’s. Het kan al ontstaan in de eerste week na de geboorte. Omdat het al zo […]

Berg is een huidaandoening die niet besmettelijk is. Berg komt erg veel voor bij baby’s. Het kan al ontstaan in de eerste week na de geboorte. Omdat het al zo vroeg ontstaat kunnen we er vanuit gaan dat het vanuit de erfelijkheid komt.

Berg ziet er misschien niet zo prettig uit, maar is wel ongevaarlijk voor uw baby. Berg bestaat uit een korst van vette geel- tot bruinachtige schilfers, met heel soms aan de rand daarvan wat roodheid. De kleverige berg zit op het hoofdje van de baby en is meestal heel lokaal. Wanneer er sprake is van Seborroïsch eczeem, kun je ook wat schilfering en roodheid op het voorhoofdje en de wenkbrauwen zien.

Berg behandelen met homeopathie

Omdat je berg al meekrijgt vanuit de erfelijkheid wordt het behandeld met nosodes. Hiermee kun je de aanleg voor overgeërfde ziekten alsnog neutraliseren.

Ervaring uit de praktijk

In januari 2011 kreeg ik een baby meisje onder behandeling, ze heeft berg op het hoofd en een hele droge huid, de huid bij haar oorlelletje is ook een beetje kapot. Verder heeft  ze een af en toe een rocheltje bij de ademhaling. Volgens de ziekteclassificatie schrijf ik een tussenmiddel (Carbo-v) een middel op de erfelijkeheid (Bac.) en een plantaardig middel (Pulsatilla) voor. Na 8 weken komt ze weer op consult. Haar huidje is nu zacht, berg is verdwenen en het rocheltje is nagenoeg weg, ook haar oorlelletje is niet meer stuk.

We gaan door met dezelfde middelen in een hogere potentie totdat alles rustig is, daarna behandelen we de constitutie zodat de genezing blijvend zal zijn.

Tags: