Cholesterol is gezond en van levensbelang

We worden massaal bang gemaakt voor cholesterol. Tegelijkertijd heeft de farmacie voor ons de oplossing in de vorm van medicatie. Wat klopt hier niet van deze cholesterolmythe? De angst voor […]

We worden massaal bang gemaakt voor cholesterol. Tegelijkertijd heeft de farmacie voor ons de oplossing in de vorm van medicatie. Wat klopt hier niet van deze cholesterolmythe?

De angst voor cholesterol is niet terecht, want wist je dat je zonder cholesterol niet lang zal overleven? Cholesterol vormt de basis van onze celwanden, vitamine D, gal en hormonen. De geslachtshormonen worden gemaakt op basis van cholesterol en ook ons geheugenhormoon pregnenolon is op basis van cholesterol. Je leest het goed, door een hoog niveau van je cholesterol zou je geheugen wel eens een flinke boost kunnen krijgen! Daarbij hebben onderzoeken aangetoond dat er zeer veel cholesterol in de hersenen aanwezig is, wat betekent dat deze stof cruciaal is voor een goede hersenwerking. Cholesterol is geen vijand, maar een vriend!

Lees verder over het belang van cholesterol »