Eczeem

Huiduitslag is niet fijn. Het kan jeuken, zo erg dat je het kapot krabt tot bloedens toe of dat je er  ‘s nachts wakker van wordt en niet meer kunt […]

Huiduitslag is niet fijn. Het kan jeuken, zo erg dat je het kapot krabt tot bloedens toe of dat je er  ‘s nachts wakker van wordt en niet meer kunt slapen. Het onderdrukken van een huiduitslag met hormoonzalf lijkt een snelle en goede oplossing. Vaak echter komt de uitslag weer terug als je stopt met de zalf. En als je er te lang mee doorgaat wordt de huid steeds dunner, zodat er nog meer problemen ontstaan. Ook kan er schade aangericht worden door het onderdrukken van eczeem in de diepere lagen en organen van het lichaam. Eczeem is een ontsteking van de huid, soms komt het voort uit een allergische reactie. Het moet van binnenuit behandeld worden, anders blijft het dweilen met de kraan open en komt het steeds terug. Het genezingsproces richt zich van binnen naar buiten.

Een voorbeeld uit de praktijk is een kind met eczeem dat met hormoonzalven werd behandeld en daarna kortademig werd en astma ontwikkelde.  Tijdens de homeopathische behandeling kon dit proces weer teruggedraaid worden, de astma verdween en het eczeem kwam weer terug. Uiteindelijk verdween ook deze met de juiste medicijnen. Een ander voorbeeld is een vrouw met een jeukend en schilferend eczeem in het oor. Met hormoonzalf verdween de eczeem wel, maar werd ze doof aan het oor. Daar werd de vrouw diep ongelukkig van en ze wilde de doofheid graag weer inruilen voor de jeuk. Ook dit proces kon gelukkig weer teruggedraaid worden. Met de inname van homeopathische medicijnen kwam de uitscheiding weer op gang en haar gehoor weer terug. De behandeling is pas afgerond wanneer het eczeem ook tot rust is gebracht.

Het lichaam kiest de meest veilige plaats om de ziekte als het ware uit te leven. Het kan dus gevaarlijk zijn om een huidziekte te onderdrukken. Hevige  jeuk kun je op onschuldige wijze verlichten door de huid in te poederen met maizena  en een  erg droge huid kun je invetten met kokosolie. Maar beter is het om het lichaam sterker te maken met homeopathie, zodat het zelf deze ziekte kan overwinnen en de eczeem echt van binnen uit geneest.