Het gouden boekje voor het hart

Voor een gezond hart: denk aan uw voeding en aan orthomoleculaire voedingssupplementen. Eet mediterraan (met een glas rode wijn) of volgens het oerdieet, neem dagelijks een multivitamine en een voedingssupplement […]

Voor een gezond hart: denk aan uw voeding en aan orthomoleculaire voedingssupplementen. Eet mediterraan (met een glas rode wijn) of volgens het oerdieet, neem dagelijks een multivitamine en een voedingssupplement met vitamine C, ‘s winters met vitamine D en voor slechte viseters een voedingssupplement met visolie. Gebruik age-essentials bij het ouder worden. De bekendste zijn R-alfaliponzuur, L-carnitine en ubiquinol ofwel de ‘actieve vorm’ van coënzym Q10.

In deze vierde druk van Het Gouden Boekje voor het Hart presenteert Gert Schuitemaker acht lifestyle-stappen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Vier stappen hebben betrekking op voeding en supplementen. Blijven vier stappen over, waaronder lichaamsbeweging, stoppen met roken en het beperken van stress. De achtste lifestyle-stap is periodiek een check-up te laten doen. Bij deze laatste stap is er ook aandacht voor medicijngebruik (cholesterolverlagers en tegen hoge bloeddruk), dat slechts een ‘alternatief’ is voor een gezond en hartbewust leef-patroon. U begrijpt het al: ook deze stap wijkt af van wat u normaal gesproken bij de huisarts verneemt.

Bestel het boek eenvoudig en snel via Succesboeken.nl »