Kan homeopathie iets doen bij hoge choleserol?

Ik heb familiaire hoge cholesterol en twee jaar geleden een hartinfarct gehad. Van de medicijnen heb ik nare bijwerkingen. Kan homeopathie iets doen? De klachten die hier beschreven worden zijn […]

Ik heb familiaire hoge cholesterol en twee jaar geleden een hartinfarct gehad. Van de medicijnen heb ik nare bijwerkingen. Kan homeopathie iets doen?

De klachten die hier beschreven worden zijn met verschillende homeopathische middelen goed te behandelen. Homeopathische middelen kunnen prima naast de reguliere medicijnen gebruikt worden; zij beïnvloeden de werking niet en neutraliseren vervelende bijwerkingen. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de manier waarop ziekten zich kunnen ontwikkelen bij ieder mens afzonderlijk. Denk daarbij aan iemands aanleg, doorgemaakte ziektes en het verloop daarvan, medicijngebruik, ziektes en aandoeningen die zich in de familie voordoen en nare gebeurtenissen in iemands leven. Op grond van deze informatie wordt een behandelplan op maat gemaakt. Er zullen meerdere homeopathische middelen worden voorgeschreven. In deze vraag wordt melding gemaakt van familiaire hoge cholesterol. Misschien komen er in de familie ook andere hart- en vaatziekten voor. Of misschien reuma of long klachten. In de behandeling wordt daarmee rekening gehouden en specifiek op voorgeschreven om de erfelijke belasting een halt toe te roepen. Daarnaast zal een middel nodig zijn om de bijwerkingen van de reguliere medicijnen aan te pakken. Wat voor middel(en) nodig is/zijn voor de chronische ziekte zelf is afhankelijk van het stadium van de ziekte. Soms is naast een homeopathisch middel ook een orgaan middel nodig om het functioneren van een bepaald inwendig orgaan te optimaliseren.