Krill olie voor essentiële vetzuren

Krill olie bevat omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn een familie van meervoudig onverzadigde vetzuren. Voor het menselijk lichaam zijn het essentiële vetzuren. Vetzuren die belangrijk zijn om binnen te krijgen […]

Krill olie bevat omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn een familie van meervoudig onverzadigde vetzuren. Voor het menselijk lichaam zijn het essentiële vetzuren. Vetzuren die belangrijk zijn om binnen te krijgen via dagelijkse voeding of supplementen omdat ons lichaam ze niet (goed) zelf kan produceren. Door het veranderde eetpatroon in de dagelijkse voeding krijgen veel mensen te weinig meervoudige onverzadigde vetzuren binnen.

Wat is Krill?
Krill is een zwevende massa van half doorzichtige, garnaalachtige zeediertjes van gemiddeld slechts 3 cm lang. Ze behoren tot het zooplankton en voeden zich met omega-3 rijke algen. Ze worden zelf gegeten door vissen. Krill maakt hierdoor de vissen tot een bron van omega-3 vetzuren. Wat is het verschil tussen Krill en andere omega-3 vetzuren? Andere producten die omega-3 vetzuren bevatten komen uit vis. De vis bevat omega-3 vetzuren in vetten van triglyceriden (vetlaag van de vis). Bij de Krill zitten de omega-3 vetzuren in vetten van fosfolipiden.

Inname van Krill verhoogt in het lichaam niet enkel de beschikbaarheid van omega-3 vetzuren maar meteen ook van fosfolipiden. In de darmholte moeten triglyceriden altijd eerst verteerd worden vooraleer de vetzuren worden opgenomen in de darmcel (en vervolgens in het lichaam). Fosfolipiden worden ook wel verteerd, maar ze kunnen gedeeltelijk onverteerd worden opgenomen. Daarnaast zijn fosfolipiden beter oplosbaar in de darmlunen dan triglyceriden. Personen met minder galvloeistof kunnen hierdoor beter de vetzuren opnemen. Voordelen van Krill Omega-3 vetzuren Krill olie zorgt niet voor op oprispingen of onaangename nasmaak zoals bij andere visolie’s wel het geval kan zijn.

Naast Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) bevat Krill-olie eveneens een mix van krachtige antioxidanten zoals vitamine-A, vitamine-E, astaxanthine en een marine flavonoid. Daarnaast bevat Krill olie ook choline, een stof die een rol speelt bij het doorseinen van zenuwprikkels die de spieren, de slaap, het concentratievermogen en het geheugen controleren.

  • Krill olie ondersteunt de circulatie
  • Is goed voor de cholesterolspiegel
  • Krill olie kan een goede gemoedstoestand behouden
  • Bevordert het concentratievermogen
  • Krachtige anti-oxidant