Tips bij huidklachten

Hieronder vind je op alfabetische volgorde een aantal waardevolle tips die je snel zelf kunt toepassen en zult onthouden als handigheidje. Vertel ze rustig door aan mensen die er blij […]

Hieronder vind je op alfabetische volgorde een aantal waardevolle tips die je snel zelf kunt toepassen en zult onthouden als handigheidje. Vertel ze rustig door aan mensen die er blij mee zullen zijn… Wil je er meer over weten? Heb je behoefte aan duidelijker of meer persoonlijker adviezen? Mail gerust naar info@klassiekehomeopathie.nl en stel je vraag!  Je kunt ook een homeopaat RH consulteren voor meer informatie, een goede behandeling of preventie voor de klachten waar je mee bekend bent. Want, voorkomen is beter dan genezen…

Je vindt goede en specifiek opgeleide homeopaten onder het kopje ‘praktijken’.

Bestraling

Homeopatische middelen kunnen enorm ondersteunend zijn wanneer je,  als gevolg van de diagnose kanker, het bestralingstraject in zult gaan. Homeopatische middelen beschermen de gezonde cellen en zorgen voor veel minder gevolgen van deze bestraling. Het herstel zal veel en veel sneller gaan dan zonder gebruik van deze middelen.

Blauwe plekken

Helemaal voorkomen kun je ze niet, maar wanneer je, je erg gestoten hebt, kun je direct Arnica Montana gebruiken (valkruid). Je blauwe plekken zullen snel weer opgelost zijn.  Door een beroep te doen op je zelfgenezende vermogen, herstelt de balans áltijd in een derde van de tijd die er ‘normaal’ voor staat.

Brandwonden

Brandwonden kunnen goed homeopathisch behandeld worden. Is de brandwond van ernstiger omvang of vertrouw je de ontstane situatie niet, dan zal er sprake moeten zijn van opname en reguliere medische hulp. Blijf altijd de grens pluis/niet pluis goed in de gaten houden en vertrouw op je gezonde intuïtie. Soms is er gewoon meer nodig voor langere of kortere tijd.  Indien gewenst kan een homeopatische behandeling daarnaast gestart worden.

Eerstegraads verbranding

Bij een eerstegraads verbranding is de (opper)huid nog niet beschadigd. Bij een eerstegraads verbranding is de huid: rood, droog, pijnlijk en soms wat opgezwollen. Deze verschijnselen zijn het beste te vergelijken met die van een ontsteking. Een typisch voorbeeld van een eerstegraads verbranding is een zonverbranding. Na een paar dagen zijn de onaangename verschijnselen van een eerstegraads verbranding verdwenen.

Oppervlakkige tweedegraads brandwond

De doorsnede van de huid maakt duidelijk dat de huid beschadigd is. Het gaat hier om een oppervlakkige tweedegraads brandwond. Bij een oppervlakkige tweedegraads brandwond is de wond: rood, nat en pijnlijk. Bovendien kan er blaarvorming optreden.

Brandnetels

Ben je in de brandnetels gevallen of door brandnetels geraakt? Neem direct Urtica Urens als acuut homeopathisch middel. Als je in de buurt bent van Weegbree, dan mag je er ook een blaadje Weegbree op doen! De brandende pijn zal snel verdwijnen! Eelt:  Een prettige, verzachtende en eelt & likdoornsoplossende zalf is de natuurlijke voetenzalf van Kneipp. Het proberen waard! Probeer ook één van de genoemde zelfgemaakte zalven op onze website of volg een cursus bij Mieke Heijmans, homeopaat RH.

Ingegroeide teennagel

Zeker bestaan hier homeopatische middelen voor. Maar, knip de tenen altijd RECHT. Dat is een eerste vereiste om geen ingegroeide teennagel te ontwikkelen. Is deze toch ontstaan, dan is ontsmetten met Hypercal en/of Calendula een goede optie, maar meestal zien we toch wild vlees ontstaan, wat chirurgisch weggehaald moet worden. De nagel wordt dan iets geleid en kan er weer ‘bovenuit’ groeien. Het is een pijnlijk en vervelend gebeuren, dat soms vele weken in beslag kan nemen.

Insectenbeten

Denk aan Arnica wanneer je gestoken wordt door een wesp. Eerst Arnica, daarna Apis als er toch een zwelling opkomt. Neem Arnica en Apis altijd mee in het geval van een bijen- of wespenallergie! Dan elke 5 minuten het flesje gebruiken, direct je homeopaat bellen en richting ziekenhuis, voor het geval dát… Overigens een tip van één van onze lezers: bij een wespensteek gelijk een klimopblaadje er opleggen. Ook dan verdwijnt de pijn en zwelling heel snel.

Hypercal wordt ook wel de homeopatische jodium genoemd. Je kunt de beten deppen met verdunde Hypercal, 10 druppels in een half kopje lauw-warm water. Het ontsmet  de beet of steek direct. Daarna Calendula of Hypercalzalf om het goed te laten genezen. Koortsuitslag: Snij een Spaanse peper doormidden en dep de opkomende koortsuitslag. Deze zal direct verdwijnen. De gevoeligheid voor het ontwikkelen van koortsuitslag wordt hiermee niet weggenomen. Echter het is wel een adequaat middel om in gedachten te houden, immers koortsuitslag komt altijd ongelegen. DE gevoeligheid leent zich niet voor zelfmedicatie, deze zal door een klassiek homeopaat RH behandeld moeten worden, zodat het Herpes virus (koortsuitslag) voor altijd slapend zal blijven.

Krentenbaard

Een verbod om naar school te gaan! Homeopathisch goed en snel te behandelen. Krentenbaard is niet geschikt voor zelfmedicatie vanwege de achterliggende ontstaansoorzaak. Een korte behandeling bij een klassiek homeopaat RH zal direct z’n vruchten afwerpen.

Luizen

Wrijf je haren en hoofdhuid in met Johannes olie van dr. VogelGa met een warme muts daaroverheen een nachtje slapen en was je haren de volgende ochtend. De luizen zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Herhaal dit nog een keer na een dag of vijf. Het is een milieu- en mens vriendelijke methode, die vitaliserend werkt op de hoofdhuid. Als de hoofdhuid weer gezond is, zullen luizen het er niet meer prettig vinden. Soms zijn luizen het gevolg van gepest worden. Is dit het geval, maak dan een afspraak zodat een klassiek homeopaat RH hierop kan voorschrijven. Het kind komt dan weer beter in z’n vel te zitten, weerbaarder en meer luis- en mensbestand! Muggenbulten: De gevoeligheid voor muggen kan afgenomen worden door een week lang Apis te gebruiken. Het kan in een LM potentie of in een C potentie. Gebruik het 1x per dag een week lang. Dan zul je een periode niet meer gestoken worden. Komt de gevoeligheid terug, gebruik opnieuw de Apis en opnieuw zul je een periode mugvrij zijn!  Preventief dus en goed om te onthouden zo net voor de vakantieperiode aanbreekt. Lees hier meer over homeopathie en luizen »

Rimpels

Ook voor rimpels kun je gebruik maken van Schüsslerzouten (celzouten). De Calcium Fluoratum staat hierin met stip op 1. Deze herstelt en/of behoudt de elasticiteit van de huid. Wie geen rimpels wil, neemt steeds een kuurtje van de Celzouten. Een maand wel, een maand niet etc. Meer informatie over de celzouten vind je bij:  http://www.celzouttherapie.nl/

Schaafwonden

Deppen met Hypercal en een dun laagje Calendulazalf er op.  Calendulazalf zorgt voor een mooie en snelle wondgenezing zonder littekenvorming. Ook wanneer je een litteken hebt van eerdere verwondingen of ingrepen, kun je dit litteken regelmatig insmeren met Calendulazalf. Veelvuldig gebruik zorgt er voor dat oude littekens alsnog goed en netjes gaan genezen.

Schimmelnagels

Hiervoor kun je Schüsslerzout  Calcium Fluoratum gebruiken.  Neem er 5 per dag. Je mag de tabletjes laten smelten in je mond, zo worden ze direct door het slijmvlies opgenomen en gaan ze hun werk doen.  Van binnenuit zal dan na verloop van tijd een nieuwe nagel ontstaan. Let wel: dit zijn langzame processen, dus gebruik de Schüsslerzouten gedurende langere tijd.  Meer weten over Schüsslerzouten of celzouten?  Ga naar http://www.celzouttherapie.nl/

Celzouten zijn een soort van ‘vitamines’ voor de cellen. Ze herstellen het celweefsel met de daarbij behorende celfunctie. Zieke cellen worden zo weer gezonde cellen.

Waterpokken

De uitslag bij waterpokken kun je het best ‘bestrijden’ met gewoon maïzenapoeder.  Strooi dit droog op de jeukende uitslag en deze zal meteen afnemen.  Maïzenapoeder is onschuldig, zuiver en werkt niet onderdrukkend.

Waterwratjes

Deze komen van binnen uit en hebben een virale oorsprong. Dit leent zich niet voor zelfmedicatie, maar wanneer je een bezoek brengt aan een klassiek homeopaat RH zal het slechts een korte periode duren voordat je kind er vrij van is. Leuk om te weten: de wratjes verdwijnen door de homeopatische middelen van boven naar beneden. Dat is de goede richting van genezing en zo zal het gaan!

Wratten

Niet geschikt voor zelfmedicatie! Maak een afspraak en de wratten zullen van binnenuit weer verdwijnen.